Simítóvakolat 605 KPS

Felhasználásra kész, por alakú, ásványi bázisú simítóvakolat régi és új alapvakolatokra, szürke színben. MSZ-EN 998-1 szerinti besorolás: GP.
 

Felhasználási terület

  • Beltérre KPS alapvakolatokra
  • Könnyített és hőszigetelô alapvakolatokra
  • Régi simítóvakolatok kijavítására weber H
  • 706 tapadóemulzió–H felhasználásával.

Tulajdonságok

  • Kiváló páraáteresztés
  • Festhető felületet biztosít
  • Egyszerű feldolgozhatóság
 

1.) A keverést zsákonként kb. 13-15 liter víz fokozatos adagolásával végezzük el, a felhordás módjának megfelelő sűrűség eléréséig. A keverőládában egyszerre több zsák tartalmát keverjük be kézi és gépi keverésnél egyaránt.

2.) A vakolatalapot telítettségig nedvesítsük be. (Szükség esetén 1 nappal korábban is.) Felhordás előtt a nedves csillogásnak az alapvakolatról el kell tűnnie. Próbavakolással győződjünk meg az előnedvesítés megfelelőségéről. Szükség esetén újra kell nedvesíteni.

3.) A régi vakolatok javításánál annak felületét weber H 706 tapadóemulzió-H 1:5 arányban vízzel hígított oldatával kenjük be a tapadóképesség fokozása érdekében. Az ily módon előnedvesített felületre félszáraz állapotban hordjuk fel a simítóvakolatot.

4.) A vakolatot kanállal vagy serpenyővel erősen feldobva hordjuk fel a felületre kb. 3 mm-es közepes vastagságban, majd léccel, illetve kartecsnivel lehúzzuk.

5.) A simítóvakolatot saját levében vagy felnedvesítve eldörzsöljük, illetve simítjuk, ügyelve a toldások „összemosására”.

6.) Simítószerszám fajtájától függően eltérő felületi struktúrát alakíthatunk ki.

Technikai adatok

Max. szemcsenagyság: kb. 0,6 mm
Laza halmazsűrűség: kb. 1100 kg/m3
Nyomószilárdság: ≥ 1,0 N/mm2
Tapadószilárdság: ≥ 0,1 N/mm2
Relatív páradiffúziós ellenállási tényező: μ kb. 4
(TV 006/1/2005)

Anyagigény

kb. 4-5 kg/m2 (6-7,5 m2/zsák)