Ásványgyapot ragasztó M765

 
 
Felhasználásra kész, por alakú, cement-műgyanta kötésű, vastagágyazatú ragasztóhabarcs.
 

Felhasználási terület

weber.therm mineral hőszigetelő rendszer rendszerelemeként

 • ásványgyapot lap ragasztására
 • üvegszövet beágyazására
 • nemesvakolat felület elôkészítésére
 • új családi házak homlokzatának kialakításához
 • régi családi házak hőszigetelés fokozására

Tulajdonságok

 • Tartós megbízható technológia ragasztója
 • Szálerősített
 • Páraáteresztő képesség
 • Magas tapadó szilárdság
 • Speciális kivitelezési technológia
 • Gépi és kézi felhordáshoz
 

Felhasználás

Felhasználási útmutató

1.) A weber M765 mineral ragasztót vízzel addig keverjük, amíg kenhető konzisztenciájú anyagot nem kapunk. A keverést 5-8 perces pihentetési idő után ismételjük meg. A bekevert ragasztót időjárástól függően 2-3 órán belül használjuk fel.

2.) A hőszigetelő lapok vastagságának megfelelő vízorros lábazati indítósín és kiegészítő sín használata (9121-es lábazati kiegészítő profil) szükséges.

3.) Az ásványgyapot hőszigetelő lapokat a szélein (nem a vastagsága mentén) és 5-6 pontban a felületén kenjük be ragasztóval (pont-perem módszer).

4.) A hőszigetelő lapok felragasztásánál ügyeljünk a táblák pontos síkjának beállítására, valamint kötésbeni elhelyezésére. A lapok dübelezését speciális acélszöges dübelekkel (6 db/m2) „W” alakban végezzük a lapok ragasztását követő fél (max. 1) órán belül.

5.) A ragasztó meghúzása után (időjárástól függően, de minimum három nap) a nyílások sarkainál 45 fokban ún. bevágásos-behajtásos módszerrel kb. 60 × 25 cm-es plusz üvegszövet-megerősítés szükséges. (Fontos az ablak, balkon és teraszcsatlakozások egyéb más csomópontok szakszerű kialakítása.)

6.) A megfelelően kialakított élekre helyezzük el az élvédő profilokat. Az ásványgyapot lapok felületére kézzel vagy géppel (D 4.3 csiga) kb. 3-4 mm-es rétegvastagságban hordjuk fel a weber M765 mineral ragasztót. (lásd alkalmazástechnikai oldal). A még friss ragasztórétegbe lágyan nyomjuk be a durva 8-9 mm-es üvegszövet hálót. Az üvegszövetnél min. 10 cm-es átfedést kell biztosítani.

7.) Ezt követően egy újabb kb. 3-4 mm-es ragasztóréteggel fedjük be az üvegszövetet. Végül a ragasztó felületét vízszintes irányban, egyenletes felületet képezve fogazott h-kartecsnivel húzzuk át.

8.) A felhordott ragasztóréteg teljes kiszáradása után (min. 7 nap) hordhatjuk fel a weber.ter classic F finom vagy a weber.ter classic M medium nemesvakolatot.

Felhasználási útmutató

Tapadószilárdság: ≥ 0,3 N/mm2

Relatív páradiffúziós ellenállás: μ kb. 10

Jó tudni !

Speciális technológia lévén szükséges betartani az alkalmazástechnikai útmutatót.

Anyagigény

kb. 11 kg/m2 ásványgyapotlap ragasztáshoz
kb. 11 kg/m2 üvegszövetháló beágyazásához