CSEMPEREAGASZTÓ

Baumit Baumacol Basic 25kg/zsák 

 

Az alaptermék por alakú, élelmiszerbarát, víz- és fagyálló, javított minőségű vékonyágyas ragasztó, kerámia fali és padló csempékhez. Egyszerű feldolgozás.
Cementbázisú, por alakú, élelmiszerbarát, víz-, és fagyálló, műanyag adalékokkal javított, hidraulikusan kötő, vékonyágyazású ragasztóhabarcs
Összetétel: Cement, szerves kötőanyag, homok, adalékszerek
Kis és középes méretű, 3-25% vízfelvételű kerámia burkolólapok (500 cm-ig) ragasztására beltérben cementbázisú aljzatokra.
Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás, laza, festék- és leválasztó-szer részektől mentes, olaj és zsírmentes. Nem lehet víztaszító.
Alkalmazható: Betonra, cementesztrichre, cementbázisú vakolatra, könnyűbetonra
Nem alkalmas: Fémre, fára, műanyagra, gipszes alapfelületre és minden olyan cementbázisú aljzatra, melynek zsugorodása még nem fejeződött be.
A porragasztót tiszta vízbe szórjuk és lassú járású gépi keverővel kb. 3 percen át csomómentes masszává keverjük, 15 percig hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!
Először a ragasztóból vékony kontakt réteget kell felhordani, majd a Baumacol Basic ragasztót fogazott glettvassal 45-60° egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a felületre és a burkolólapokat ragasztási időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. Lapok beágyazódásának mértéke a ragasztóágyba legalább 65 %-os legyen. Ismeretlen tulajdonságú burkolólapoknál próbaragasztás javasolt.
Utókezelés: az elkészült burkolatot kb. 24 óráig védjük a mechanikai terheléstől.
A felület, az anyag és a levegő himérséklete +5 °C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt.
Csak tiszta pl. vezetékes vizet használjunk. Egyéb adalékszerek pl. fagyásgátló hozzákeverése tilos!
Az aljzatra vonatkozó szabványokat, eliírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni!
Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást.
Javasolt szerszám: elektromos keverőgép, megfelelő méretű keverőedény, kőműveskanál, szivacs. A fogazott glettvas fogazatmérete a burkolatnak megfelelő legyen.