CSEMPERAGASZTÓ FLEX

Az ár érvényes a készlet erejéig! 

Masterplast Flex csemperagasztó a Fábry Tüzépen

Anyaga Fokozott követelményű cementtartalmú ragasztóhabarcs, meghosszabbított nyitott idővel és csökkentett lecsúszással (C2TE).

 

Felhasználási terület:

 

Kültérben (max 30cm×30cm-es fagyálló laphoz, kétoldalú felhordással, úsztatásos és kenéses eljárás) és beltérben (max. 40cm×40cm-es) mázas kerámia, kőporcelán (gres) és klinker burkolólapok ragasztására padlón (min. 1,5N/mm2 nyomószilárdságú beton vagy könnyűbeton, cementesztrich, cementalapú kiegyenlítő réteg aljzaton) és oldalfalon (gipszkarton, cementvakolat, gipszvakolat felületen).

Alkalmazás:

 

25kg FLEX Csemperagasztót lassú fordulaton (max 600 fordulat/perc) 6,5 liter tiszta, hideg vízzel kell összekeverni csomómentesen. A bekevert ragasztót 5 percig kell pihentetni majd újra összekeverni. Többlet vízadagolás nem megengedett. Az így bekevert ragasztót 2 órán belül fel kell használni. A ragasztót beltéri alkalmazásnál az alapfelületre kell felhordani fogazott glettvassal. Oldalfalon 6-8mm-es fogazott glettvasat kell alkalmazni, padlón 10-12mm-es glettvasat. Kültérben való alkalmazás esetén max 30*30cm-es fagyálló burkolólaphoz lehet alkalmazni – simító és kenéses módszerrel – a ragasztót az alapfelületre és a burkolólap hátsó oldalára is fel kell kenni a ragasztás előtt. Az alapfelületre felhordott ragasztóba a burkolólapot 20 percen belül be kell ágyazni.

Minimum felhasználási és szilárdulási hőmérséklet: (+)10°C
Vonatkozó szabvány: EN 12004

 

Glettvas mérete:

6mm

8mm

10mm

12mm

Anyagszükséglet (kb.): 2,6 kg/m2 3,4 kg/m2

4,2 kg/m2

5,0 kg/m2