ÖMLESZTETT ÁRUK (sóder, homok)

Homok 0-1 mm a Fábry Tüzépen

HOMOK 0-1 mm

1m3 körülbelül 1,4 t

 A mosott homok színe szürke, szemcséinek mérete 0-1mm, a homokos kavics bányászata, osztályozása során az 1mm nél kisebb szemcséjű kvarc, kvarcit szemcsék osztályozásával, frakcionálásával hozzák létre. A mosott homok 0-1 felhasználható az építőiparban házépítés, házfelújítás során falazáshoz, vakoláshoz, vízzáró lábazatok készítéséhez. A mosott homok 0-1 térkövezésnél a viacolor kövek besöpréséhez, kerti gumimedencék telepítésénél a medence fenekének kiképzéséhez is megfelelő, sajnos várépítésre teljesen alkalmatlan.

Homok 0-4 a Fábry Tüzépen

HOMOK 0-4 mm

1m3 körülbelül 1,5 t

Sóder 0-24 mm a Fábry Tüzépen

SÓDER 0-24 mm

1m3 körülbelül 1,6 t

Sárga homok a Fábry Tüzépen

SÁRGA HOMOK  0 -1 mm

1m3 körülbelül 1,4 t

A homok bányászata során kitermelt falazó homok szerkezetét a 0.03mm és a 1mm közötti szemcsék alkotják. A falazó homok jellegzetes színét a Kárpát-medencére jellemző sárgás, barnás, vöröses elegyrészeknek köszönheti. A falazó homok szemcséinek zömét az apróbb agyagszemcsék alkotják, ez nagyban meghatározza a falazó homok fizikai tulajdonságait. A falazó homokot az építőiparban főként falazáshoz használják, lakások vakoláshoz agyagtartalma miatt nem igazán alkalmas, gyermek homokozók feltöltésére kizárólag a csekély agyagtartalmú, szemcsésebb falazó homok használható.

 

Kulé kacics a Fábry Tüzépen

KULÉ KAVICS MSOTT 20-60 mm

A kibányászott nyerstermék osztályozásának első lépéseként a homokos kavicsból eltávolítják a 32mm-nél nagyobb átmérőjű kavics szemeket. Ezek alkotják a kulékavicsot. A kulé kavics felhasználható házfalak lábazata, keritések alapja mellé díszítő jelleggel, A nagyobb kavics szemek sziklakertek díszítésnek illetve a mélyen fekvő magas talajvíz tartalmu kertekben szivárgó készítésére használható.

 

Mészkő - padkakő a Fábry Tüzépen

MÉSZKŐ - PADKAKŐ  0-30 mm

 

Kavics 16-30 mm

 

Kohósalak a Fábry Tüzépen

KOHÓSALAK 5-20 mm

 

KOHÓSALAK 20-80mm

VÖRÖS SALAK 0-80 mm 

Sportpályák, teniszpályák, parki utak, sétányok alsó rétegének kialakításához.

 

Egyedi árajánlatkérés