TŰZIFA HASOGATVA - BÁLÁZVA

Hasogatott bálás tűzifa

 

Hasogatott, kemény, minőségi, konyhakész tűzifát

/Cser, Bükk, Gyertyán vegyesen/

Régi ár: 78 000 Ft/bála

AKCIÓS ÁR: 69 990 Ft/bála

ADATOK:

 • TÜZIFA HASOGATVA, hossza: kb. 33 cm
 • Tűzifa kiszerelés: kb. 1,6 ömlesztett m3/bála (raklapra szerelve)
 • Bála mérete: magassága 145 cm, kör átmérője: 120 cm

 

 

ADATOK:

 • TÜZIFA HASOGATVA, hossza: 25 cm
 • Tűzifa kiszerelés: 1,6 ömlesztett m3/bála (raklapra szerelve)
 • Bála mérete: magassága 145 cm, kör átmérője: 120 cm

 

AKCIÓS ÁR: 69 990 Ft/bála

Az ár Áfa-t tartalmazza, érvényes a készlet erejéig!

 

 

 

 Hasogatott tűzifa előnyei:

 • A tűzifa kazán illetve kandalló méretűre van hasítva, NEM GALLYFA!
 • A  bála csak keményfát (cser, bükk, gyertyán) tartalmaz, puhafát elvétve sem találni benne!
 • A tűzifa nem kétes eredetű, megbízható forrásból származik! Kerülje az üzérkedőket!!!
 • Nincs vele munka!
 • Praktikus szállítás

RENDELJE MEG MOST TÜZIFÁJÁT: Javaslom, ne késlekedjen, keresse munkatársainkat:

Cégünk csak kiválló minőségű, tűzifát hoz forgalomba, korhadt, rothadt, pudvás, puha tűzifa nem kerül a szállítmányba, efelől nyugodtak lehetenk kedves vásárlóink!

Az alábbiakban nézzük az álltalunk leggyakrabban feldolgozott és forgalmazott tűzifák fűtőértékét:

A LÉGSZÁRAZ FA FŰTŐÉRTÉKE ( nedvességtartalma az abszolút száraz tömeg 15...18 %-ára vonatkoztatva).

Vastagfa fűtőértéke, kW.h/űrm, kerekitve 100kW.h/űrm-re illetve kW.h/kg-ra

Gyertyán: 2200 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa. Érdemes nyáron beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni, könnyen befülled, ezért érdemes minél hamarabb felhasogatni, ami ennél a fajtánál nem egyszerű feladat! Kicsi a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelő.

Bükk: 2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg illetev Magas fűtőértékű fa. Érdemes nyáron beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni, könnyen befülled, ezért érdemes minél hamarabb felhasogatni. Általában könnyen hasad. Kicsi a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelő.

Cser: 2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa. Érdemes nyáron beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. Általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelő.

Ne feledje, ehez a kiválló tűzifa fűtőérték eléréséhez száraz fára van szükség! Ezért időben szerezze be tüzifáját! A jól kiszárított fa vetekszik a külföldi import barnaszenk fűtőértékeivel, árban pedig sokkal kedvezőbb! Ezért a száraz tűzifa még miníg a legolcsóbb és legtisztább, tüzelőanyag!

További fák fűtőértékét, jellemzőit megtalálhatják honlapunkon vagy ITT.

A tuzifa helyes tárolásáról, szárításáról pedig a (Tuzifa tárolás menüpont alatt), vagy ITT tudhat meg többet kedves vásárlónk.

 

 


 

Miért érdemes MOST hasogatott tűzifát

vásárolnom?

 

A frissen kivágott tűzifa nedvességtartalma akár a fa súlyának a 60%-át is elérheti. Ez a nedvességtartalom jelentősen rontja a tűzifa fűtőértékét, ha közvetlenül a kivágás után kerül felhasználásra.Az égés folyamán a tűzifában lévő víz elpárologtatása, jelentős energiát von el a fa fűtőértékéből. Ennek eredményeként kevesebb energia marad a valódi fűtésre.A fűtés költséghatékonyságának szempontjából, az lenne az ideális, ha a tűzifa nedvességtartalma nem haladná meg súlyának a 20%-át. Ezért arra kell törekednünk, hogy száraz tűzifával fűtsünk, mert csak így lehetünk takarékosak. Viszont száraz tűzifához hozzájutni a fűtési szezonban, mindig nehéz és költséges, főképpen akkor, ha szárítóban szárított tűzifáról van szó.

Mit tegyünk akkor? Mi a megoldás?

Készletezzünk előre!!! Vegyük meg most, szezon után, rögtön a következő szezonra a tűzifát, ha lehet, akkor hasogatva, konyhakészen.

Miért?

Egyszerű a válasz, hogy legyen ideje kiszáradni!Ha lehet, ne rönkbe, ne méterbe, ne tuskóba, vásárolja meg a tűzifát, hanem hasogatva! A hasogatott tűzifa, hosszméreténél és átmérőjénél fogva, akár 3-szor gyorsabban képes a tavaszi és a nyári hónapokban leadni a vizet, mint a rönkben vásárolt, fel nem dolgozott fa!

Mi ilyen hasogatott, konyhakész tűzifát, gépkkocsira, kamion-pótkocsira illetve raklapra ömlesztve, bebálázva kínálunk Önnek most Akciós áron!

A kamion pótkocsinak a térfogata 38 m3 a kisteher Iveco-é 6,93 m3. A bálás tűzifa mennyisége 1,6 ill eteve 1,9 ömlesztett m3, melyek a legjobb tűzifa fafajtákat (Tölgy, Bükk, Cser, Gyertyán) tartalmazza, 33, 25 centiméteres hosszméretre vágva.

Megéri - e?

Természetesen, a válasz: igen! A hasogatott tűzifa mellett, igaz, már csak egyszer melegszik meg az ember, mert az már konyhakész, tűzre-kész fa. Nincs vele munka! Nincs verejték! Nem törik el a fejsze nyele, nem ugrik ki a hasítóék a fából, nem szorul be a láncfűrész lánca, és zúgó hangja sem bosszantja a szomszédot, és még sorolhatnánk! Ezeket a kellemetlenségeket a hasogatott tűzifa megvételével megúszhatja! Mi levesszük a válláról a terhet!

Mi hasogatunk! Önnek csak fűtenie kell!